MEDIA

DZIEWCZYNY Z WYPIEKAMI NA 4 PORY ROKU – PYSZNOŚCI KTÓRE KAŻDY MOŻE WYCZAROWAĆ

Małgorzata Nagat i Agata Stankiewicz, autorki książki “Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku” to prawdziwe czarodziejki, które w swoich kuchniach potrafią wyczarować cuda. Przepisy proste, smaczne, opierające się o łatwo dostępne półprodukty. Kolejna pozycja książkowa tego duetu pokazuje świat cukiernictwa z innej strony. Lekkie, rozpływające się w ustach wypieki mogą być okazją na każdą porę roku i na każde spotkanie wśród przyjaciół czy znajomych.

Ty decydujesz czy zachorujesz!

Ty decydujesz czy zachorujesz! to edukacyjna kampania onkologiczna, zainaugurowana 4 października 2019 roku podczas konferencji Polskiego Towarzystwa Onkologicznego […]. Kampania ma na celu zapobieganie nowotworom poprzez działania zmniejszające ryzyko zachorowania oraz zwiększenie świadomości wśród społeczeństwa na temat czynników ryzyka chorób nowotworowych.

Zdrowie twoje i planety | KMY.PL

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) szacuje, że na świecie jest obecnie ponad 1.9 miliarda osób z nadwagą, z czego 650 milionów ma otyłość. Liczba osób otyłych potroiła się od rok 1975. WHO zwraca również uwagę, że otyłości można zapobiegać. Według danych dla Polski, czynnikiem wpływający na stan zdrowia i prawdopodobieństwo przedwczesnej śmierci, czynniki związane z dietą i sposobem odżywiania zajmują drugie miejsce. Zaraz po paleniu tytoniu.

Jajka – nie tylko od święta

Jajka od zawsze były elementem naszej diety. Przygotowywane i podawane na różne sposoby, szczególnie podczas Świąt Wielkanocnych jako ich symbol. (...) Jajka jak, wiele elementów naszego żywienia, raz to są doceniane za ich korzyści dla ludzkiego organizmu, innym razem spada na nie krytyka.Chociaż, w czasach pandemii COVID-19 święta nie będą miały tego samego nastroju co zwykle, jajka jako ich symbol na pewno znajdą się na stołach tych, którzy pielęgnują tradycję.

Zdjęcie mojego autorstwa (również lunchbox w moim wykonaniu)
na grafice Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia.

Zdjęcie mojego autorstwa z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy.